Strandkullen och Jägarmästerskap

Så har då ytterligare två veckor passerat och allt för fort dessutom. Två sköna veckor som tillbringats i Strandkullen med fiske, läsning, bärplockning med mera. Jag lyckades även med bravaden att glömma systemkameran, så dagarna har enbart förevigats med pocketkameran som tack och lov alltid hänger med.

Det blev en del närbilder ur skumma vinklar med S95:an, det är ju tacksamt då man t.ex kan skjuta in hela kameran i barnens torn som de byggt av Kaplastavar, något som skulle vara lite kinkigt med 50D:n.  🙂

 

Humla spanar på mig uppe i Sandvik, Vojmsjön.

Grishals, 15 poäng.

Ella och Lova på väg mot fiske på Bäsksjön.

Lova hade lite svårt att låta bli visselpipan.

Jag sprang även på den här lilla larven i skogen dinglandes i sin tråd.

Sedan så gick årets jägarmästerskap i Storsele av stapeln. I år hade jag faktiskt släpat mig ut och skjutit några träningserier, med start i maj. Det visade sig dock hjälpa föga, sköt sämre i år med 6,5:an än vad jag gjorde förra året då jag sköt med 9,3:an och Aimpoint H1 micro som sikte… Nästa år tror jag minsann jag ska testa att vila både mig och bössan i form, här kommer några bilder från skjutningen.

Bortsett från mitt skytte så var det en mycket lyckad dag med 19 deltagande skyttar, dock bara en kvinna som sköt, vi hoppas på bättre uppslutning från damsidan inför kommande år.

Ja nu återstår det en vecka av ledighet innan allvaret börjar, känns väl sisådär. Men med mörkare kvällar, kallare temperatur och gulnande löv påminns man med glädje över den annalkande jakten och då känns det helt plötsligt lite bättre 🙂

Jag tar och avslutar med en firre, Benjamin bredvid Åkes gädda som togs vid Bäsksjödammen idag.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *