Flyfishing with Sensei Ahonen

Ikväll följde jag med Jani och fiskade i Vojmån en sväng, en härlig kväll som bjöd på fiske, fisk och mygg.

Jani, som var på plats före mig, hade redan krokat en fin harr.

Han hade även fått en fin öring.

Till saken hör att när Jani höll på att jobba in öringen small det på en gädda på öringen av modell grov. Trots att Jani dängde på gäddan med håvskaftet vägrade den släppa. Det skall vara Jani att fiska gädda med flugspö, med öring som bete. 🙂

Det kläcktes friskt ett tag, på bilden i förgrunden en Nattslända, i bakgrunden en elak finne.

En Sjösandslända(Ephemera Vulgata) skuttar fram över ån, med livet som insats.

Jani krokar ännu en fin harr, själv fick jag på några mindre 1-1,5 hektos modeller 🙂

En harr på väg tillbaka till friheten.

Jag såg även andra livstecken i skogen, en tjädehöna sprang upp framför fötterna på mig släpande vingen efter sig, så jag stannade upp och tittade efter var hon hade kycklingarna. De tryckte stilla i riset så jag tog ett snabbt kort och lämnade dem sedan ifred.

Share on FacebookShare on Google+Pin on Pinterest

5 Comments

 1. Penélope 12 juni, 2011

  Underbara bilder!

 2. Tomas 12 juni, 2011

  Tack 🙂

 3. tore 12 juni, 2011

  Snyggt fotoreportage. Bra skrivet!

 4. Robert 17 juni, 2011

  Härliga bilder !!!

 5. Magnus Ström 17 juni, 2011

  Fina bilder! Det var länge sedan jag en harr nappade på min fluga…

  Ha en bra fotosommar,

  Magnus Ström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *